Ο χώρος του εργαστηρίου
Το μάθημα της Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιείται σε δύο (2) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ειδικές & κινητικές ανάγκες των μαθητών/τριών.
Διδακτικοί στόχοι
Το μάθημα της Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιείται σε δύο (2) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ειδικές & κινητικές ανάγκες των μαθητών/τριών.
Διδακτικοί στόχοι
- Εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
- Ορθή και ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών του εργαστηρίου και όλων των άλλων σκευών και εργαλείων του εργαστηρίου.
- Αναγνώριση, χρήση και συντήρηση των πρώτων υλών.
- Κατανόηση εννοιών όπως βάρος, όγκος, βρασμός, τήξη και πήξη.
- Βασικές γνώσεις για τα τρόφιμα, ομάδες τροφίμων, υγιεινά και βλαβερά τρόφιμα.
- Διάκριση και κατηγοριοποίηση τροφίμων πχ. φυτικά και ζωικά κλπ.
- Παρασκευή φαγητών, γλυκών και ροφημάτων.
- Τακτοποίηση, καθαρισμός και συντήρηση όλων των μέσων του εργαστηρίου
Σκοπός
- Οι μαθητές/τριες να είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα απλό γεύμα στην κουζίνα, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
- Να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας των τομέων Μαγειρικής και Αρτοζαχαροπλαστικής.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από τους χώρους του εργαστηρίου. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο μενού "ΔΡΑΣΕΙΣ".